På grund av sin effektivitet, att Dreame A1 hinner klippa hela vår trädgård på ca 8 timmar, så kör den bara varannan dag enligt schemat. Det gör att det kommer ta lite tid att få en bra uppfattning om hur bra roboten egentligen är. Så här långt - efter två klippningar - är den väldigt bra. Otroligt skönt att den inte krockar med buskar och leksaker. Den klipper väldigt snabbt jämfört med vår tidigare runt-studsande Worx.

5° rotation mellan varje klippning

Två saker har jag stött på som var jobbiga i stunden, men som fick sin förklaring. Återkommer kring det längre ned. Igår var alltså andra gången den skulle klippa och enligt inställningarna skulle den rotera sina rader med 5°. Som man kan se på bilden ovan så lägger den alltså "nya linjer" lite på snedden över de gamla, vilket i längden kanske innebär att mönstret försvinner. Eller inte, vi får se. Jag har inget emot linjer själv utan är mer nyfiken på hur alla inställningar visar sig i praktiken.

En sak som jag undrar är en bugg eller bara ett tecken på hur känslig LIDAR'en är att den lämnat små tofsar av gräs och enstaka smörblommor som kommit upp. Den stannar alltså och kör runt dessa. Först kändes det som kass noggrannhet, men nu misstänker jag istället att växten är tillräckligt hög för att den ska reagera och köra runt. Vilket isåfall skulle visa en enorm känslighet. Det är ju kanon egentligen, men kan bli ett problem eftersom den kör så sällan. På två dagar hinner t.ex. maskrosor komma upp ganska högt, men de hoppas jag verkligen att den bara kör rakt över. Vill inte behöva byta namn på roboten till Ferdinand liksom. Får se om det händer och då får man antingen öka intervallen på hur ofta den kör eller ställa ner känsligheten.

Den andra saken som jag störde mig på igår var när jag skulle justera en förbjuden zon. Dels kan man märka upp den med hjälp av själva roboten, att man fjärrstyr den runt området. En snabbare metod är dock att rita ut kvadrater, streck eller cirklar direkt på kartan i mobilen. Tyvärr så hamnar grafiken för en förbjuden zon över laddstationen på kartan. Men det upptäckte jag inte då det var i en helt annan del av trädgården som zonen skulle upprättas. Därför trodde jag inte att det fungerade, eftersom inget hände på displayen. På det följde massa konstiga problem som att laddstationen inte var hopkopplad till zon 2 med en väg, så den behövde göras om. Det tog massa tid. Trots ny väg hittade den inte tillbaka osv. När jag då zoomade ut kartan såg jag att mina försök till att rita upp förbjudna zoner hade lagt sig ovanpå laddstationen. Vilket förklarade alla problem jag nyss haft... Efter att ha raderat dessa så kunde roboten hitta hem igen. Hoppas det löser sig med en uppdatering av appen. Att en förbjuden zon lägger sig i mitten av kartan där man är och inte över laddstationen.

Avslutar med en video där roboten är på väg hem för att laddas. Finns alltså ingen nedgrävd kabel som den följer, och den väjar för leksaksbaljan som dottern dragit ut och lekt med i värmen.