På bilden ovan är Dreame A1 i fullfart på väg tillbaka till laddstationen via den anvisade överfarten.

Enligt schemat skulle gräset klippas idag mellan 8.00-14.30. När jag rullar in på uppfarten hemma ca kl. 18.00 har den knappt 20m2 kvar att klippa. Tror inte att den kommer räkna om sitt schema, utan jag får nog uppdatera den manuellt. Imponerande att den hinner klippa hela gräsmattan på en dag dock. Det tog vår gamla studsande Worx flera dagar att klippa allt gräs och då har vi nu lagt till ca 200m2 som vi klippte manuellt förr.

Felmeddelande på Dreame A1

Felmeddelande när roboten fastnat

När det var dags för Dreame A1 att åka hem för laddning så fastnade den. Min gissning är att jag gjorde en förbjuden zon lite för tajt mot överfarten mellan zonerna. Roboten tog det säkra före det osäkra och stannade. Kanske. Eller så fastnade den bara. Återstår att se om det upprepas.

Jag raderade den förbjudna ytan, ska försöka placera den bättre vid ett senare tillfälle. Det gick dock inte att komma vidare från felmeddelandet om att den var instängd, så jag startade om hela roboten. Hoppas det var en tillfällig bug då det tar nån minut extra att behöva göra det momentet. Den spelar iallafall fin (nåja) musik för en medans den startar.

Orienterar sig med LIDAR

Efter uppstart var den markerad vid laddstationen på kartan. Det stämde ju inte då den fastnat i en helt annan del av trädgården. Men efter en ompositionering så visade den rätt position på kartan. Vid ompositionering snurrar den 360 grader för att orientera sig med LIDAR. Det är häftigt att se hur bra det fungerar utan varken GPS eller andra hjälpmedel.

Klippresultat med Dreame A1

Överlag så är det fina klippränder över hela gräsmattan på ca 960m2. På två ställen noterar jag dock smala strängar med oklippt gräs, totalt kanske 1m2 som den missat helt. Den har alltså inte överlappat på dessa ställen. Återstår också att se om detta upprepas. Enligt appen ska den justera klippriktningen med 5° mellan varje klippning. Så i längden kanske detta hålls i schack. Just nu är det väldigt långt gräs på vissa håll, så det syns tydligt om den missat någonstans.

Den har inte krockat med något vad jag kunnat se. Den har klippt runt alla buskar och träd utan några hjälpmedel som t.ex. buskstöd som Worxen fick studsa mot. Den verkar köra runt saker med ca 20-30 cm marginal. Detta kommer vi få trimma själva runt buskar då och då alltså.